Torinon olympialaiset ovat ohi. Sain Kolibrilta vinkin, että Vancouverissa, seuraavien talviolympialaisten isäntäkaupungissa, tulen otti vastaan pormestari Sam Sullivan, joka on murtanut niskansa 19 vuotiaana hiihtäessään ja sairastaa siksi neliraajahalvausta.

Suomessa on tehty hieman tutkimusta soveltavasta liikuntakasvatuksesta, jonka tarkoituksena on saada vammaiset ja pitkäaikaissairaat oppilaat mukaan koululiikuntaan. Tavoitteena on vähitellen myös vammaisten laajempi osallistuminen urheiluelämään, muutenkin kuin vain katsojina. Vancouverin tulenkanto on hyvä esimerkki nuorille ammattiurheilijoille siitä, että vamma ei ole este suorittaa tärkeää tehtävää edes urheilutapahtumien aatelissa, jossa varmasti olisi tarjolla fyysisesti ylivertaisia tulenkantajia. Samalla nostetaan esikuvaksi erilainen, fiksu ja innostavasta roolimalli, jolle edes oma vammautuminen ei ole ollut syy pysyä poissa urheilukentiltä.

44470.jpg

Lisäys. Törmäsin Jemoryn blogissa liikuntatraumoihin, jotka kuulostivat tutuilta. Samalla huomasin tulleeni haastetuksi meeminkäiseen, jonka taisin vahingossa ohittaa aiemmin. Pitää ryhdistäytyä!