Ylioppilasteatterin uusin näytelmä "Kaiken tyhjyyttä uhmaten hän suorittaa uskomattomia tekoja" käsittelee yksinäisyyden ja tyhjyyden kokemusta ja pyrkii jopa toimimaan lääkkeenä niihin. Tärkeänä teemana teoksessa on vaikeasti kehitysvammaisen lapsen äidin tilanne.

Näytelmän ohjaaja ja käsikirjoittaja, Ylioppilasteatterin taiteellinen vastaava, Salla Taskinen kertoo kehitysvammaisen äidin tarinan perustuvan tositapahtumiin. Hän halusi käsitellä teatterin keinoin tuttavapiiriinsä kuuluvan perheen valtavia vaikeuksia joita yhteiskunta, ei lapsen vammaisuus, heille järjesti.

"Esitys kertoo ihmisen riippuvaisuudesta toisista ihmisistä, ihmisen hauraudesta, läsnäolosta tässä hetkessä, ruumiista, unelmien perässä juoksemisesta siitä mitä jää kun unelmat romahtavat. Siitä, mikä on tärkeää", Salla Taskinen kuvailee ensi-illan jälkeen, "Esityksestä tuli minulle henkilökohtaisesti hyvin tärkeä. Tein sen lohduksi itselleni, pesuksi, puhdistautumiseksi kaikesta turhasta. Toivon että se voi olla sitä myös muille."

Työryhmä

Tilassa
Samuli Lehto, Sanna Rämö, Anna Rosendahl, Kai Bäckström, Anna-Kaisa Niinikoski, Tero Laaksonen, Ruusu Haarla, Juha Heikkinen

Ohjaus ja dramaturgia
Salla Taskinen
Liikettä
Piia Peltola
Musiikki ja äänisuunnittelu
Anna E. Karvonen ja Eero Koivunen
Lavastus
Jegi Pekkala
Puvut
Aino Ojanen
Valot
Ariyuki Suzuki
Tuotanto
Juha Heikkinen, Miira Niskakangas ja Jan Liesaho

Esityspäivät (aina klo 19): ensi-ilta ke 18.4.
la 21.4. su 22.4. pe 27.4. la 28.4. su 29.4. ke 9.5. su 13.5. to 17.5. la 19.5. su 20.5. ke 23.5. la 26.5. su 27.5. pe 1.6. la 2.6. su 3.6.

Liput: 7,5/5 euroa
Varaukset puh. 09-656969 tai nettilomakkeella
Kaikki esitykset klo 19.00 Ylioppilasteatterissa