Eilen aamupäivällä nautimme pitkästä kävelylenkistä Tonavan tulvivilla rannoilla lähes +20 asteen lämmössä pisamia herätellen. Ihailimme somia harjakattoisia pommituksilta säästyneitä asuintaloja (vaikka Prinssi paheksuikin niihin vaihdettuja alumiinisia ikkunanpuitteita), pihanurmilla hehkuvia krookuksia ja jyrkänteillä valuvia murattivyöryjä.

Palattuamme vanhaan kaupunkiin kummastelimme niska kenossa kaupungintaloon tehtyjä alkuperäisiä jäljitteleviä maalauksia ja astronomista kelloa, jonka päälle oli täytynyt tehdä yksinkertaisempi kello vain siksi, ettei kukaan oikein osannut lukea aikaa ensin mainitusta. Pengoimme myös vastapäisen museon kaupan ja ihmettelimme ylipäätään koko päivän korujen, sisustustavaroiden, design-esineiden ja pienten muotihuoneiden korkeaa tasoa. Mieli teki vaikka mitä, mutta tyydyimme valokuvaamaan parhaita ideoita itse toteutettaviksi ja suunnittelemaan Prinssin yläkerran remonttia.

59015.jpg
Rathaus Ulmin astronominen kello

Sisustustavaratalo Abt:ssa oli esillä kynävalmistaja Faber-Castellin 9000-sarjan lyijykynien 100-vuotisjuhlanäyttely, jota varten kynistä oli rakennettu varsin piikikkäitä huonekaluja. Nojatuoliin, pöytään, lamppuun ja salkkuun käytettyjen kynien määrästä oli menossa arvauskilpailu, jonka jätimme kuitenkin väliin.

59007.jpg

Puutarhaosastolta mieltäni jäivät kaihertamaan kirkkaanvihreät kumisaappaat, jotka oli koristeltu iloisesti inhokeillani eli puutarhatontuilla. Saappaat ovat ehdottomasti paras mahdollinen paikka tontuille, jotka yleensä herättävät minussa aivan omituista inhoa Amelié-elokuvan matkustelevaa puutarhapirulaista lukuunottamatta. Saattaa olla, että kipaisen vielä huomenna aamulla kaupassa hakemassa itselleni moiset huvitukset.

59012.jpg

Söimme illalla itsemme muhkeasti unisiksi vanhassa sivujoen varrella olevassa pubissa. Tässä vaiheessa lomaa valtavat pihvit, aamiaispöydän makkarat, salamit ja leikkeleet alkavat jo tuntua kiristyksenä vyötäröllä. Prinssi kuitenkin onneksi vain hymyilee hellästi ahdingolleni ja sanoo, että painan jokatapauksessa vähemmän kuin sementtisäkki. :-) Harmi, että jo huomenna on palattava kotiin ja arkeen.