Eeva Simons, aktiivi vaasalainen vammaisvaikuttaja, kertoi juuri kokemuksensa kansalaisille avoimesta keskustelutilaisuudesta.

"Olin tiistaina Vaasan hallintotalossa kuuntelemassa Tarja Cronbergiä. Hallintotalossa ei ole hissiä, ei invavessaa, eikä uusi invataksikuski meinannut edes löytää koko taloa... Voitteko kuvitella! Valtuustosaliin minut kantoi invataksikuski ja joku pieni harmaa vihreä mies. Pois valtuustosalikerroksesta (korkeat, korkeat portaat, oikein kaunis uusklassinen talo...) minut kantoivat itse kaupunginjohtaja Lumio ja apulaiskaupunginjohtaja Lonka. Pyörätuolini kantoi professori Katajamäki. Kieltäydyin nimittäin siitä, että joku invataksikuski kantaa minut alas niistä hirvittävän korkeista portaista."

Koska meidän vammaisten murmatus esteellisistä julkisista tiloista kaikuu kuuroille korville, esitän nyt julkisen vetoomuksen kaikille kansanedustajille, vaikuttajille ja esiintyjille:

Kysykää aina puhepyynnön tullessa, että pidetäänhän tilaisuus esteettömissä tiloissa. AINA! Esiintyjälle järjestäjät tuskin vastaavat, (kuten meille asiaa tiedusteltaessa), että varmaan joku voi kantaa vammaisen/sinutkin katsomoon.

Saavutettavuusasia ottaisi melkoisen harppauksen eteenpäin, mikäli kansanedustajat edellyttäisivät tilaisuuksien järjestäjiltä, että kaikkien ihmisten pitää päästä kuulemaan heitä. Tämä on myös kansanedustajien edun mukaista, mikäli he tavoittelevat pääsyä seuraavalle kaudelle.

Vinkkinä vielä kerrottakoon, että kysyn itse aina puhelimessa pöytää varatessani, että onhan ravintolanne esteetön, vaikka olisin käynyt siellä useinkin. Näin haluan muistuttaa henkilökuntaa asian tärkeydestä tai siitä, että halukkaita tulijoita olisi, jos paikat pantaisiin kuntoon.