YLE TV 1:n MOT -ohjelmassa on tällä viikolla aiheena "Vaiettu abortti". Ohjelmassa käsitellään sitä, millaisia uusia kipupisteitä sikiötutkimusten ja keskoshoitojen kehitys ovat tuoneet abortteihin.

Missasin ensimmäisen esityksen, joka oli tänään 20.00, mutta ohjelma uusitaan onneksi huomenna tiistaina klo 16.30. Sen käsikirjoitus on myös luettavissa MOT:n nettisivuilla.

Ohjelmassa esiintyy mm. psykologi Katri Koskinen, jonka sikiödiagnostiikkaa käsittelevää seminaaripuheenvuoroa kehuin täällä pari viikkoa sitten.

Ehkäpä edellisistä postauksista johtuen, "Vaietun abortin" käsikirjoituksessa pisti silmään, että yli 12 viikkoisten sikiöiden abortoinnista päättävä TEO:n lautakunta antaa tiettyjen diagnoosien kohdalla rutiinipuollon keskeytykselle. Olisipa mielenkiintoista tietää, mitä ovat kaikki ne diagnoosit, joiden eliminoimisessa tällainen rodunjalostus sallitaan. Ja miten asiaan suhtautuvat ne ihmiset, jotka elävät hyvää ja tasapainoista elämää keskuudessamme juuri noiden diagnoosien kanssa? Meidän suvussamme jyräävää OI:n muotoa ei voi seuloa, mutta jos voisi, niin pääsisiköhän sekin rutiinipuoltolistalle?

251209.jpg