Englantilainen taiteilija ja verkkotuottaja Ju Gosling tekee minusta "hauskaa" vammaistaidetta. Teoksessaan "I want to help the handicapped" (teksti löytyy englanniksi ja saksaksi) hän hyökkää hyväntekijöiden, lääkäreiden, aktivistien ja sosiaalitanttojen kimppuun, jotka tietävät aina vammaisten puolesta mitä rämpylät tarvitsevat ja millaisia heidän tulisi olla.

 

78823.jpg

 

Goslingin mielestä ei ole olemassa niin sanottua normaalia ihmistä eikä siten myöskään normaalia vammaista. Hän käyttää itse selkärankatukea, joka saa hänet näyttämään kyborgilta; scifi-kuvastojen sekoitukselta tekniikkaa ja orgaanista ainetta, joka on ihmistä vähäisempi, mutta silti mielikuvissamme vaarallinen. (Miksiköhän hän tuntuu ajattelullisesti sukulaissielulta ;-)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Toinen Goslingin lempiaihe on pyörätuolin käyttö ja siihen liitetyt mielikuvat. Hän kirjoittaa, että pyörätuoli on suuren yleisön ja toisinaan myös fysioterapeuttien mielestä vankila johon joudutaan, vaikka se poistaisi kivut ja mahdollistaisi itsenäisen liikkumisen. Hänestä pyörätuolikammo on varsin ironinen kun otetaan huomioon, että suurin osa vammattomista liikkuu joka paikkaan autolla ja istuu enimmän osan työ- ja vapaa-ajastaan. Hän mainitsee nettisivuillaan myös Paavin ja Kuningataräidin arvostettuina ihmisinä, jotka kieltäytymällä pyörätuolin käytöstä julkisuudessa rajoittivat esimerkillään ikääntyneiden liikkumista.

 

Tekijänoikeussyistä laitoin tänne vain minisutturat teoksesta, mutta käykää ihmeessä katsomassa kuvasarja Goslingin omilta sivuilta!